AŞURA GÜNÜ-2024

AŞURA GÜNÜ-2024

Bismillahirrahmanirrahim

Muharrem ayının 10.günü, tarihe ‘Kerbela Faciası’ olarak geçen ve İslam alemini derinden yaralayan, asırlar geçse de acısı dinmeden hafızalarda tazeliğini koruyan bir gün olarak idrak edilmektedir.

Peygamber soyunun temsilcisi Hz. Hüseyin ve 72 yareninin, aç ve susuz bırakılarak acımasızca şehit edildiği bu menfur hadise tarih boyunca zulmün karşısında dimdik durmanın, ihtirasları uğruna zillete düşenlere karşı izzeti kuşanmanın dersini veren bir mektep olarak vazife görmüş ve ümmet asırlardır bu şehadet öğretmenlerine talebelik etmiştir.

Kıyamete dek devam edecek olan Hak-batıl mücadelesinde ne Kerbela biter ne Yezidler ne de Hüseyinler.

Bugün de yine bu mektepten dersini alarak çağın zalimlerine karşı izzeti ve şerefi kuşananların,  zillet içerisinde ölmektense izzetlice şehadeti tercih edenlerin mücadelesine şahitlik etmekteyiz.

Bu çağın en canlı, en taze Kerbela’sıdır Gazze ve Gazze’nin mücahitleri de çağın Hüseyinleri. Hz. Hüseyin, nasıl ki kendini feda ederek ümmete yakıt olmanın dersini verdiyse bugün yine aynı dersi veriyor Gazze’nin Hüseyinleri. 

Şehitlerin Efendisi Hz Hüseyin ve yarenlerinin,  asırlardır müminlerin gönüllerinde taht kurduğu gibi Gazze’deki direniş de insanların gönlünde taht kurmuş ve zalimler insanlığın ortak vicdanında mahkum olmuştur.

Lakin ne acıdır ki o gün o zulme ümmet, nasıl korkutularak sessiz kaldıysa, bugün de aynı şekilde sessiz kalmaktadır. Bir avuç topluluk yine açlık ve susuzluğun pençesinde bombalar altında ölüme terkedilmekte ve koca ümmetten çaresiz feryatlar yükselmektedir.

Yüce Rabbimizden dileğimiz şudur ki müslüman milletler başlarına kene gibi musallat olan satılmış ve korkak yöneticilerden kurtularak vahdet bilinci ile kuşanıp yeniden dünyaya adaletle hükmetsin ve zalimlerin saltanatı bir an önce parçalansın.

Davamızın sonu alemlerin rabbi olan Allah’a hamdetmektir.

                                                                                                      KUR’AN NESLİ PLATFORMU

admin

Son Yazılar